Çocuğumuzu bir hafta süreyle aşamalı olarak okula alıştırıyoruz. Bu süreçte de velimizi kurumumuzda misafir ediyoruz. 1.gün saat 10 gibi evde kahvaltısını yaparak ebeveyni ile okulumuza gelen öğrencimizi, yaşına ait oyun grubuna veya bireysel oyuna alıyoruz. 1 saatlik bir süreçte sürekli değişen aktivitelerle çocuğumuzun oyun oynamasını sağlıyoruz. Bu süreç içerisinde çocuğumuzun ebeveynini görmek istediği durumlarda, uygun alanlarda çocuğumuzla ebeveynimizi bir araya getiriyor daha sonra tekrar oyun ortamına döndürüyoruz.
1 Saatlik aktiviteyi en ilginç, çocuğun en keyif aldığı zamanda noktalayıp çocuğumuzun bir sonraki gün istekle okula gelmesini hedefliyoruz.
2. Gün aynı aktiviteleri yarım saat arttırarak 1,5 saate çıkarıyoruz.
3. Gün ise öğrencimizi kahvaltı saatine dâhil etmemizle süreç 2 saate uzuyor.
4. Gün öğrencimizi hem öğle yemeği, hem sabah kahvaltısına dâhil ediyoruz. Öğrencimizin durumuna göre 3-3,5 saatlik süreçte kurumda kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Tam gün eğitime dâhil olacak öğrencilerimizi 5. günde uyku saatiyle tanıştırıyoruz.
Ancak bu örnek programlama her öğrencimiz için bire bir uygulanamıyor. Tüm çocukların bireysel farklılıkları, ihtiyaçları bize yol gösteriyor ve işleyişte uyum süreçleri 15 güne, bazen 3 haftaya varan sürelere uzayabiliyor. Uyum süreci dönemi çocuk kadar, anne-babanın da yaşadığı bir dönemdir. Çocuğumuz kadar anne ve babamızın da çocuğundan ilk kez ayrılma süreçlerini yönetmeye gayret ediyoruz. Bu süreçte çocuk gelişimi uzmanız ve Okul Müdürümüz de ailelerimize rehberlik etmektedirler.