Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okul Programı ülkemizde başlatılmıştır. Beslenme Dostu Okul Programı” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.
– Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.
– Öğrenci öğretmen ve çalışanların farkındalığını arttırmak üzere farklı etkinlikler yapılmaktadır.
Bu doğrultuda her gün kahvaltı sonrası, müzik eşliğinde sabah sporu yaparak öğrencilerimizi sağlıklı beslenmeye ve haraketli yaşama teşvik etmekteyiz. – Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.
– Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.
Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okulumuz “Beyaz Bayrak ve Sertifika ile ödüllendirildi.
Beyaz Bayrak nedir?
Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden en az 90 alan okullara beyaz bayrak verilmektedir. Bu belge 3 yıl süreyle geçerli olacak, kontroller de bu süre içinde devam edecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim Kurumları Çocuk Kulüpleri yönergesi kapsamında okulumuz Çocuk Kulübü̈ uygulamasını da devreye sokmuştur. Bu kapsamda Çocuk Kulübü̈ etkinlikleri kapsamında, günde 1 saati asmamak koşulu ile verilebilecektir. Kulüp öğretmenlerimiz kendi dallarında uzman kişilerdir.
DANS: Bale ve modern dans çalışmaları; çocuklarımızın bedensel, duygusal, sosyal ve psikometri gelişimini, vücut ve beyin koordinasyonunu, bedenini kullanma-denge becerisi ile disiplinli çalışmalarını, başarma duygularını ve yaratıcılıklarını geliştirir.
DRAMA: Drama eğitimi çocukların dilsel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekler. Yaratıcı drama, okul öncesinde çocukların sanat hakkında genel kültür bilgisine sahip olmalarına, özgüven kazanma, gözlem yapma ve rol yapma yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerini mimik, jest ve sesle ifade etmeyi öğrenmelerine yardımcı olur.
MÜZİK: Müzik etkinliği duyu, ritim, yaratıcılık, dil gelişimi, müzik aletlerini tanıma, yeteneklerini fark etme, birlikte şarkı söyleme ve toplu iş yapma alışkanlığı kazandırır. Müzik eğitimi kapsamında: Ritim çalışmaları, şarkı öğrenimi, kora çalışmaları yer almaktadır.
©2018 Uyum Anaokulu